Jani HalmeToinenPHD

ToinenPHD:n luovaa johtajaa Jani Halmetta pidetään innovatiivisen mediakäytön edelläkävijänä Suomessa. Halme on palkittu maamme kaikkien keskeisimpien markkinointipalkintojen lisäksi digikisa Grand Onen elämäntyönpalkinnolla 2016 ja Suurella journalistipalkinnolla 2017. Hän on erittäin kysytty luennoitsija ja suosittu kolumnisti muun muassa Kauppalehdessä.

Antti SyvaniemiHouston Analytics

Antti Syväniemi on Houston Analytics Oy:n toimitusjohtaja. Antilla on lähes 20 vuoden mittava työura, jossa yhteinen nimittäjä on ollut tiedon hyödyntämisen kehittäminen. Hän on työskennellyt useissa eri johtotehtävissä mm. liiketoiminnan kehityksen, asiakasymmärryksen ja tuoteryhmäjohtamisen parissa. Hänen ydinosaamistaan ovat asiakastietoon perustuvat johtamismallit ja strategiaprosessit.

Antti on haluttu puhuja niin yliopistoissa kuin alan tapahtumissakin. Hän on myös kirjoittanut useita artikkeleita ja kirjan koskien liiketoimintatiedon hallintaa, analytiikan hyödyntämistä ja tiedolla johtamista.

Kari LuotoPäivittäistavarakauppa ry

Kari toimii Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) toimitusjohtajana. Ennen nykyistä tehtäväänsä Luoto on tehnyt pitkän uran kaupan alalla Suomen Lähikauppa Oy:n ja Tradeka Oy:n palveluksessa. PTY edustaa päivittäistavarakaupan alaa yhteiskunnallisessa keskustelussa. PTY:n tavoitteenamme on mm. purkaa päivittäistavarakaupan toimialaan liittyviä kilpailun esteitä.

Johanna VirtanenKokomo Eyewear

Johanna on yrittäjä, tuotekehittelijä ja markkinoija, jolla on taipumus päätyä sinne missä teknologia muuttaa ostokäyttäytymistä ja liiketoimintamalleja. Johannan tausta on yritysten rakentamisessa, tuotteiden ja palvelujen kehittämisessä sekä markkinoinnissa. Johanna luotsaa kotimaista 3D-tulostettuja silmälaseja myyvää Kokomo Eyewear –yritystä, ja seuraa mielenkiinnolla, miten 3D-tulostus muokkaa pikkuhiljaa kuluttajatuotteidenkin toimitusketjun jokaista vaihetta.

Mika SutinenMusti ja Mirri

Mika Sutinen on toiminut Musti Group:in toimitusjohtajana vuodesta 2010. Sitä ennen Mika oli vähittäiskaupan tavarantoimittajan roolissa Best Friend Group:in toimitusjohtajana, sillä uralla vuodesta 1997-2010. Mika on viettänyt koko työuransa vähittäiskauppaympäristössä, joko itse vähittäiskaupan tai tavarantoimittajien parissa. Arkityön ohessa hän toimii mm. Luhdan, SGN Group:in ja Saurum Oy:n hallituksen jäsenenä/puheenjohtajana.

Kaisa NickGoogle

Industry Manager Kaisa Nick vastaa Suomen Googlella retail-toimialasta. Kaisa on viimeisen 10 vuoden aikana työskennellyt digitaalisen markkinoinnin ja tuotekehityksen parissa niin asiakkaan, mainostoimiston, start-upin kuin mediankin edustajana ja on tällä hetkellä erityisen innoissaan dataohjautuvista markkinointistrategioista tavoitteenaan auttaa suomalaisia kaupan alan toimijoita virittämään digistrategiansa uudelle tasolle Googlen ratkaisujen avulla.

Maiju FerneliusPosti

Maiju tuntee miten tavoitetaan kaikki suomalaiset. Hänellä on laaja kokemus viestien ja tavaroiden toimittamisesta kuluttajille ja yrityksille, missä on näkynyt vahvasti kuluttajakäyttäytymisen muutos digitaalisten vaihtoehtojen lisääntyessä. Nykyisessä tehtävässään hän vastaa Postin kirje- ja suoramarkkinointipalveluista.

Markku Mäenpää2nd Opinion

Markku vastaa seminaarikokonaisuudesta tuttuun tapaan, nyt jo kuudetta kertaa. Markun pitkä kokemus vähittäiskaupasta, ketjunohjauksesta ja brändin rakentamisesta näkyy sekä seminaarin teemoissa että puheenvuorojen sisällöissä. Seminaarin puheenjohtajan roolissa hän varmistaa vuorovaikutteisen ja hedelmällisen keskustelun puhujien ja yleisön välillä.