a Merkantics seminar

Kari Luoto

Kari Luoto

PTY

Virve Arvola

Virve Arvola

Skissi

Veijo Heinonen

Veijo Heinonen

Suur-Seudun Osuuskauppa

Petri Toivonen

Petri Toivonen

Kauppahalli24

Suvi Valkama

Suvi Valkama

Telia

Ari-Pekka Saarela

Ari-Pekka Saarela

Q-Factory

Arttu Salovaara

Arttu Salovaara

BOND

Valtteri Soilampi

Valtteri Soilampi

Sakea

Thomas Michelsson

Thomas Michelsson

Telia

Jukka Lankinen

Jukka Lankinen

Nortecon

Markku Mäenpää

Markku Mäenpää

Merkantics

Ilmoittaudu tästä

ERIKOISHINTAISET JOULUALE -LIPUT NYT MYYNNISSÄ. LISÄÄ PUHUJIA JULKAISTAAN JOULUKUUN AIKANA.

Lisää puhujia julkaistaan marraskuun aikana.

Ari-Pekka Saarela

Ari-Pekka Saarela

Q-Factory

Ari-Pekalla on mittava kokemus markkinointiviestinnän, brändien ja palvelukonseptien kehittäjänä ja uudistajana. Viimeiset 14 vuotta ovat kuluneet digitaalisten palvelujen käyttäjäkokemuksen laadun varmistamisen ja kehittämisen parissa mm. tanskalaisen Siteimproven palveluksessa inklusiivisen suunnittelun konsulttitiimin vetäjänä, jonka jälkeen Eficode Oy:n UX-tutkimustiimissä. Tällä hetkellä A-P toimii Q-Factoryllä kehitysjohtajana ja eQual-tiimin luotsina.

A-P uskoo vahvasti, että kun digitaalisia palveluita kehitetään kaikkein haastavimmat käyttäjät keskiössä, palvelu paranee kaikille. "Onko kukaan koskaan törmännyt liian selkeään ja sujuvaan digitaaliseen palveluun?", on A-P:n lempikysymys.

Arttu Salovaara

Arttu Salovaara

BOND

Arttu on brändejä muotoilevan, kansainvälisesti toimivan suunnittelutoimisto BOND:in perustaja ja toimitusjohtaja. Artulla on laaja kansainvälinen kokemus brändien kehittämisestä eri toimialoilta – kaupasta ja kuluttajatuotteista, kulttuuriin, koulutukseen ja teknologiaan.

Jukka Lankinen

Jukka Lankinen

Nortecon

Nortecon on vuonna 1990 perustettu riippumaton suomalainen kaupallisten kiinteistöjen kehittäjä ja kaupallinen suunnittelija. Olemme olleet mukana kehittämässä yhdessä asiakkaidemme kanssa Suomen merkittävimpiä ostoskeskuksia ja kaupallisia kiinteistöjä. Viimeiset kolme vuotta olemme kehittäneet yhdessä Telian kanssa kaupunkien keskustoihin suunnattua mittausmenetelmää, joka tuottaa reaaliaikaista tietoa siitä sykkeestä, minkä ihmiset keskustoihin tuovat.

"Olen ylpeä porilaisesta taustastani, jonka lisäksi utelias ja mahdollisuuksia näkevä kehittäjä. Yksi iso kiinnostuksen kohteeni on aina ollut digitaalisuus. Kasasin ensimmäisen tietokoneeni jo 13-vuotiaana, 1990-luvun puolella, josta saakka olen nähnyt digitaalisessa maailmassa enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.
Uskon aitoon datalla johtamiseen, asiassa kuin asiassa. Viimeisimpänä henkilökohtaisena digiprojektinani avasin oman Youtube-kanavan, joka on tällä hetkellä yksi Suomen nopeiten kasvavista Youtube-kanavista."

Co-developer, Head of Sales Keskustan Elävyysindeksi powered by Nortecon.

Kari Luoto

Kari Luoto

PTY

Kari toimii Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) toimitusjohtajana. Ennen nykyistä tehtäväänsä Luoto on tehnyt pitkän uran kaupan alalla Suomen Lähikauppa Oy:n ja Tradeka Oy:n palveluksessa.

Kauppa on Suomessa merkittävä työllistäjä ja investoija. PTY on päivittäistavaroiden vähittäiskaupan ja foodservice-tukkukaupan edunvalvoja elinkeino- ja yhteiskuntapoliittisessa päätöksenteossa. PTY pyrkii vaikuttamaan toimintaympäristöön pt-kaupan kilpailuedellytyksiä lisäämällä ja sääntelyä purkamalla. Lisäksi PTY kehittää alan yhteisiä tehokkuutta edistäviä ei-kilpailullisia toimintamalleja sekä yhteistyötä arvoketjussa.

Markku Mäenpää

Markku Mäenpää

Merkantics

Yhdeksi Markun elämäntehtävistä on muodostunut seminaarin kokonaisuuden suunnittelu ja tuotanto. Pitkä kokemus vähittäiskaupasta, ketjunohjauksesta ja brändin rakentamisesta näkyy sekä seminaarin teemoissa että puheenvuorojen sisällöissä. Seminaarin puheenjohtajan roolissa hän varmistaa vuorovaikutteisen ja hedelmällisen keskustelun puhujien ja yleisön välillä, sopivasti provosoivaan sävyyn.

Markku toimii kaupan, shopperin ja brändien symbioosiin erikoistuneen Merkantics Oy:n toimitusjohtajana. Merkantics:n palvelubrändejä ovat mm. What´s Going On In Retail -seminaari, Private Label Index, QnA ja Merkantics Store Check.

Markulla on myös vahva suhde kulttuuriin. Kolme vuosikymmentä Tampere Film Festivalin akkreditoituna vieraana, sekä kulttuurimesenaatin rooli elokuvateatteri Orionin pelastusoperaatiossa, pitävät Markun järjissään retail-maailman ulkopuolella.

Kansainvälisistä meriiteistä merkittävin lienee kynttilän sammutuksen EM-kisojen neljäs sija vuodelta 2011.

Petri Toivonen

Petri Toivonen

Kauppahalli24

Petri on monipuolisen kaupan alan kokemuksen omaava johtaja, verkostoituja sekä ekosysteemien rakentaja ja kehittäjä. Hän on saavuttanut merkittäviä tuloksia liiketoiminnan pitkäjänteisellä kehittämisellä ja uudistamisella yhteistyössä kumppanien kanssa ja ihmisiä energisesti johtaen Valiolla, Suomen Lähikaupassa ja Keskolla. Menoa on riittänyt kivijalka- ja verkkokaupan sekä palveluliiketoiminnan parissa Suomessa ja lähialueilla. Nykyään Petri johtaa ja uudistaa voimakkaasti suomalaisen ruokaverkkokaupan pioneeria ja haastajaa Seulo Palveluita. Seulon tunnetuin verkkokauppa on laajan pt-tarjonnan markkinakolmonen Kauppahalli24.fi. Vuoden 2023 alusta Seulo on vastannut myös digitaalisen tukkukaupan pioneerin ja kaupankäyntialustan Suppilog.fin toiminnasta.

”Digitaalisen kaupankäynnin markkina elää ja kehittyy voimakkaasti Suomessakin. Yhdistelmänä Kauppahalli24 ja Suppilog tarjoaa ainutlaatuisen digitaalisen ja monikanavaisen palvelukonseptin, jossa tuotteet kulkevat tuottajalta tai myyjältä asiakkaalle ilman välikäsiä. Toimintamallimme mahdollistaa mm. tehokkaan ympäristöä säästävän koontilogistiikan, monipuolisemman tarjonnan kerralla, pientenkin tuottajien tuotteiden saamisen myyntiin ilman kynnyksiä ja ruokahävikin minimoimisen. Haluamme rakentaa ekologisempaa maailmaa yhdessä asiakkaiden ja kumppanien kanssa.”

Suvi Valkama

Suvi Valkama

Telia

Suvi työskentelee liiketoiminnan kehityspäällikkönä Telia Companyn Division X:ssa, Telian kasvuyksikössä, jonka tehtävänä on kaupallistaa tulevaisuuden kasvumahdollisuuksia. Suvilla on kokemusta uusien innovaatioiden kartoittamisesta ja digitaalisten ratkaisujen kehittämisestä tele- ja IT-aloilla. Tällä hetkellä Suvi vastaa Telian Data- ja AI -ratkaisualueella mobiiliverkkodataan pohjautuvan Telia Crowd Insights -palvelun kehittämisestä.

Mobiiliverkkodatan avulla voidaan ymmärtää paremmin asiakkaiden liikehdintää ja alueiden potentiaalia, ja tehdä dataan perustuvia johtopäätöksiä. Ennen nykyistä rooliaan Suvi on toiminut strategian ja palvelukehityksen sekä markkinoinnin parissa Pohjoismaissa. Suvi on innoissaan tulevaisuuden trendeistä ja hänen tavoitteena on innostaa yrityksiä datalähtöisempään toimintaan.

Thomas Michelsson

Thomas Michelsson

Telia

Thomas Michelsson toimii Telian Division X:n Data Insights -ryhmässä globaalina myynti- ja liiketoiminnan kehityspäällikkönä. Palvelun avulla voidaan mitata missä ihmismassoja on, koska, miten he liikkuvat, mistä tulevat ja minne menevät. Tätä dataa on mahdollista hyödyntää esimerkiksi vähittäiskauppojen liikepaikkasuunnittelussa. Roolissaan Thomas auttaa pohjoismaisia yrityksiä ottamaan käyttöön ja hyödyntämään ihmisten liikkumisdataa.

Thomaksella on kokemusta uusien palveluiden lanseeraamisesta ja niitten skaalaamisesta. Ennen nykyistä roolia hän on ollut luomassa Telia Talous -palvelua. Thomaksella on myös taustaa akateemisestatutkimuksesta ihmisten käyttäytymisestä sekä data -analytiikasta.

Valtteri Soilampi

Valtteri Soilampi

Sakea

Valtteri on metsäsektorista kiinnostunut kymmentä vaille valmis metsätieteiden maisteri, Sakean toimitusjohtaja ja ex-urheilija, joka päätyi huoltajaksi.

Sakea on teollinen mutta luova toimisto, joka tekee TikTok-sisältöjä joita ei skipata. Vastaamme videosisältöjen kasvavaan tarpeeseen yhdistämällä nuoria medioita ymmärtäviä suunnittelijoita ja sisältönikkareita, asiakkaita unohtamatta.

Veijo Heinonen

Veijo Heinonen

Suur-Seudun Osuuskauppa

Veijo Heinonen on Suur-Seudun Osuuskaupan kehitysjohtaja ja Suomen Estradipalvelut Oy:n toimitusjohtaja.

Virve Arvola

Virve Arvola

Skissi

Myymälämuotoilija Virve Arvola on luova ja monipuolinen visuaalisen markkinoinnin asiantuntija, jonka elämäntehtävänä on auttaa yrityksiä luomaan merkityksellisiä myymäläilmeitä ja markkinointiviestinnän toteutuksia. Arvola on tunnettu syvällisestä tavastaan suhtautua myymälämarkkinoinnin toimenpiteisiin sekä vahvasta tulevaisuus-ajattelustaan. Puhujana Arvola on innostava, syväluotaava ja ajattelemaan herättävä.

Kansainvälisten verkostojen sekä visuaalisen markkinoinnin yhdistysten jäsenenä Arvola on alansa muutoksien ja uusien innovaatioiden näköalapaikalla. Yhteistyö kansainvälisten British Display Societyn ja Shop!-yhdisten puheenjohtajien kanssa on laajentanut tietoa myymäläsuunnittelun tulevaisuuden näkymistä eri puolilta maailmaa.

Arvola on ensimmäisenä Suomessa lähtenyt kehittämään myymälämuotoilun käsitettä ja metodia, vastaamaan kuluttajien muuttuneisiin tarpeisiin myymälätiloja kohtaan. Pitkäaikainen kokemus kaupan alalta unohtamatta käytännön toteutuksen syvää ymmärtämistä toimivat vahvana pohjana kivijalkamyymälän tulevaisuutta pohdittaessa.

What´s Going On In Retail® on rekisteröity tavaramerkki (PRH rekisterinumero 266948).
Merkantics Oy
Kalasataman Trooli
Työpajankatu 9 D
00580 Helsinki\

Tietosuojaseloste
Tietosuojaseloste

Ilmoittaudu tästä