a Merkantics seminar

Aarne Töllinen

Aarne Töllinen

K-Auto

Laila Hede Jensen

Laila Hede Jensen

ZetaDisplay Group

Maria Mazzone

Maria Mazzone

Accenture

Arhi Kivilahti

Arhi Kivilahti

Ada Insights

Oskari Liimatainen

Oskari Liimatainen

Lataamo

Johanna Kuosmanen

Johanna Kuosmanen

Kotipizza

Jussi Salonen

Jussi Salonen

Oddlygood

Heli Ronkainen

Heli Ronkainen

JCDecaux

Sami Vepsäläinen

Sami Vepsäläinen

Hypercell

Pekka Ajanto

Pekka Ajanto

Johdin

Virva Haltsonen

Virva Haltsonen

Pentagon Design

Ilmoittaudu tästä

KEVÄÄN TARJOUSLIPUT MYYNNISSÄ 16.3. ASTI!

Esiintyjien muutokset mahdollisia.

Aarne Töllinen

Aarne Töllinen

K-Auto

Aarne työskentelee Keskon autotoimialan markkinoinnista, viestinnästä ja online-liiketoiminnan kehityksestä vastaavana johtajana. K-Auton strategian ytimessä ovat toimialan paras asiakaskokemus, johtava brändi ja autokaupan digitalisointi. Näiden teemojen äärellä Aarne päivittäisen työnsä myös tekee.

Työurallaan ennen Keskoa Aarne on työskennellyt erinäisissä myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä toimialoilla, joissa asiakaskäyttäytymisen sekä liiketoiminnan digimurros ovat olleet autotoimialan tavoin tulevaisuuden menestyksen elinehtoja.

Uuden Aarne näkee innostavana ja haasteet aina mahdollisuuksina.

Aleksi Patana

Aleksi Patana

Virta

Aleksi vastaa Virran (Liikennevirta Oy) suurimmista avainasiakkuuksista ja kumppanimallien rakentamisesta erilaisten asiakkaiden, instituutioiden ja partnereiden kanssa kauppaketjuista energiayhtiöihin ja Virran ratkaisun jälleenmyyjiin.

Virran visiona on alusta lähtien ollut yhdistää sähköinen liikenne, energiajärjestelmä ja digisektori yhdeksi ekosysteemiksi. Ekosysteemiksi, joka olisi tehokkaampi kuin osiensa summa.

Tällä hetkellä Virta on Euroopan nopeimmin kasvava sähköautojen latausalusta. Yhtiö toimii yli 35 maassa. Olemme auttaneet yli 1000 kumppania eri puolilla maailmaa käynnistämään tulevaisuudenkestävän sähköautojen latausliiketoiminnan.

Arhi Kivilahti

Arhi Kivilahti

Ada Insights

Arhi on kerännyt kokemusta kaupan alasta miltei kaikista näkökulmista.

Tutkijana Arhi keskittyi innovaatioiden ja niiden aikaansaamien toimialamuutosten tutkimiseen. Oxfordin yliopiston Saïd Business Schoolissa hän syventyi siihen miten ruoan verkkokauppa on syntynyt Englannissa ja miten se on muokannut maan ruokakaupan kilpailukenttää.

Väiteltyään Aalto yliopistosta Arhi työskenteli konsulttina neuvoen lukuisia kaupan alan organisaatioita verkkokaupan mahdollisuuksista. Vuodet Keskolla toivat arvokasta perspektiiviä siihen miten yksi maan suurimmista kaupan alan organisaatioista reagoi digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin.

Kesko-vuosien jälkeen Arhi perusti oman ruoan verkkokaupan start upin. Se tarjosi kokemusta siitä miten kaupan alan verkkokaupan voi rakentaa hyvin pienin resurssein. Akateeminen maailma ja sen jälkeiset vuodet konsulttina ovat tuoneet syvän ymmärryksen siitä mitä kaupan alalla tapahtuu kansainvälisesti ja mihin ala on menossa.

Heli Ronkainen

Heli Ronkainen

JCDecaux

Digimarkkinointitaustainen Heli Ronkainen on toiminut pitkään useissa eri asiakkuuksissa maailman suurimman ulkomainostoimijan JCDecaux'n palveluksessa. Hänellä on kokemusta myös vähittäiskaupan toimialalta Kesko Oyj:stä, sekä digitaalisten palveluiden kehittämisestä kustannusalalta.

Uransa alussa hän on työskennellyt Suomen ensimmäisessä ruoan verkkokaupassa.

Johanna Kuosmanen

Johanna Kuosmanen

Kotipizza

Johanna Kuosmanen toimii Kotipizza Groupissa digi- ja asiakaskokemusjohtajana. Hänen työnsä ytimessä ovat digitaaliset innovaatiot, strategia, verkkokauppa, asiakasymmärys ja -uskollisuus, markkinointi ja brändi. Yhdistävä tekijä kaikelle tälle on liiketoiminnan kasvattaminen.

Johanna on rakentanut yhdessä asiakkaiden kanssa Kotipizzan Kotijoukot-lojaliteettiohjelman. Se on Johannan sanoin asiakaskokemuksen ja liiketoiminnan kasvattamisen tuloksekas liitto. Ennen Kotipizzaa Johanna on toiminut pitkään asiakasymmärryksen, markkinoinnin ja median parissa. Tiedolla johtaminen ja objektiivisuus ovat hänen työnsä kulmakiviä.

Jussi Salonen

Jussi Salonen

Oddlygood

Jussi Salonen toimii Oddlygoodin myyntijohtajana ja vastaa yrityksen globaalista myynnistä. Aiemmin Jussi on toiminut mm. Goodion ja Sitran palveluksessa, sekä Suomen suurlähetystön kaupallisena avustajana, Los Angelesissa.

Katriina Penttinen

Katriina Penttinen

Citycon

Kiinteistökehitysjohtaja Katriina Penttinen vastaa Cityconin Suomen kiinteistöjen kiinteistökehityshankkeista. Hänen vastuualueelleen kuuluvat Cityconin nykyisten keskusten laajat remontti-, muutos- ja laajennushankkeet sekä nykyisten että uusien kohteiden kehittäminen ideasta, asemakaavoituksesta ja konseptikehityksestä aina kohteen valmiiksi rakennuttamiseen saakka. Katriina on työskennellyt kiinteistökehittämisen ja rakennuttamisen parissa Cityconilla vuodesta 2018 ja sitä ennen pitkään NCC Property Developmentissa toimitilahankkeiden ja uudiskohteiden parissa.

Cityconin kiinteistökehitystiimi on viimeisimpänä suurena projektinaan kehittänyt uuden kaupunkikeskus Lippulaivan Espoonlahteen, johon sisältyy kaupan ja palveluiden lisäksi kattava joukko julkisen liikenteen toimintoja, asuntoja sekä aluekehitystä ympäröivien toimijoiden ja Espoon kaupungin kanssa.

Laila Hede Jensen

Laila Hede Jensen

ZetaDisplay Group

Laila Hede Jensen joined ZetaDisplay Group in 2020 as Chief Commercial Officer. She has developed the commercial unit from various country based specialist divisions into one customer focused global sales team.

Laila has over 15 years of executive experience in global sales and marketing in the technology industry in the U.S., Europe and China. For the past several years she has been a frequent lecturer, panellist and presenter on technology conferences and other events.

Laila is also championing a women in tech network and has been personally acknowledged by the industry with awards for the future of professional AV across EMEA. Laila is widely recognised as one of the key influencers in the international Pro AV industry.

Mari Hantula

Mari Hantula

Kauppakeskus Mylly

Mari Hantula toimii maailman ihmeellisimmässä raisiolaisessa kauppakeskuksessa, Myllyssä, toimitusjohtajana. Hänen toimitusjohtajakaudellaan Kauppakeskus Mylly on luonut nahkansa ja on paitsi oman maantieteellisen alueensa markkinajohtaja, tavoittelee myös laajempaa tunnettuutta matkailukohteena Suomessa. Myllyn strategian keskiössä on brändi, jota tukevat fokus miljoonien Myllyn kuluttaja-asiakkaiden asiakaskokemuksen sekä noin 1500 kauppakeskuksessa työskentelevän ihm(eell)isen henkilöstökokemuksen kehittämisessä.

Marin kaudella Kauppakeskus Myllyssä on toteutettu mm. massiivinen brändiuudistus sekä elokuvateatterin rakennushanke. Seuraavaksi remonttiin menee ikoninen Myllyn Tori. Työn alla on myös Myllyn jäljellä olevan 20.000 m2 rakennusoikeuden käytön suunnittelu, joka avaa uusia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia.

Ennen Kauppakeskus Myllyn tehtävää Mari on tehnyt uran vähittäiskaupan johtaja- ja ketjunohjaus -rooleissa mm. Marimekossa sekä Stockmannilla.

Maria Mazzone

Maria Mazzone

Accenture

Maria is a Managing Director with deep industry expertise within and outside Accenture. She currently leads the Accenture Customer Innovation Center in Milan, and holds several innovation roles at different clients. She is also leading all efforts on some key industries with regards to the Metaverse.

Most of her innovation work is focused on customer and consumer experience and the future of commerce. Her role entails managing a large team and a complex business in order to lead client engagements to support rotation to the new for major CPG and Retail companies, redesigning customer journeys and innovation center scenarios as well as innovation-as-a-service advisory work on all consumer-focused industries.

As the Innovation Lead on key global accounts her responsibility covers capturing client needs and ensuring Accenture is bringing the best of innovative approach and solutions to any area of their value chain, to support their transformation leveraging the best of the internal and external ecosystem and a deep industry expertise.

Maria Wan

Maria Wan

Eficode

Maria Wan on Palvelumuotoilukonsultti Eficodella. Marialla on kokemusta palveluiden suunnittelusta ja johtamisesta, kansainvälisistä toimintakentistä sekä asiakaslähtöisyyden ja -kokemuksen kehittämisestä. Maria ymmärtää Asiakkaita devaajista johtoryhmiin, teineistä mummoihin ja suomalaisista samoalaisiin. Vapaa-ajalla Marian voi löytää fillaroimasta, tenniskentältä tai maalaamasta

Markku Mäenpää

Markku Mäenpää

Merkantics

Yhdeksi Markun elämäntehtävistä on muodostunut seminaarin kokonaisuuden suunnittelu ja tuotanto. Pitkä kokemus vähittäiskaupasta, ketjunohjauksesta ja brändin rakentamisesta näkyy sekä seminaarin teemoissa että puheenvuorojen sisällöissä. Seminaarin puheenjohtajan roolissa hän varmistaa vuorovaikutteisen ja hedelmällisen keskustelun puhujien ja yleisön välillä, sopivasti provosoivaan sävyyn.

Markku toimii kaupan, shopperin ja brändien symbioosiin erikoistuneen Merkantics Oy:n toimitusjohtajana. Merkantics:n palvelubrändejä ovat mm. What´s Going On In Retail -seminaari, Private Label Index, QnA ja Merkantics Store Check.

Markulla on myös vahva suhde kulttuuriin. Kolme vuosikymmentä Tampere Film Festivalin akkreditoituna vieraana, sekä kulttuurimesenaatin rooli elokuvateatteri Orionin pelastusoperaatiossa, pitävät Markun järjissään retail-maailman ulkopuolella.

Mika Kukkurainen

Mika Kukkurainen

NORDIC FOODTECH VC

Mikan kehitysmyönteinen ajattelu brändien ja konseptien kehitystyössä perustuu vuosien kokemukseen brändeistä eri näkökulmista, sekä vahvaan näkemykseen kuluttajakokemuksen tärkeydestä.

Mika Rantala

Mika Rantala

Espoon kaupunki

Arkkitehti Mika Rantala on toiminut Espoon suurimman aluekeskuksen Leppävaaran ja Pohjois-Espoon alueen projektinjohtajana vuodesta 2014.

Työssään hän vastaa aluekehityshankkeiden edistämisestä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa painottaen tiivistä asukasvuorovaikutusta. Tavoitteenaan kehittää Leppävaarasta yksi pääkaupunkiseudun monipuolisimmista ja vetovoimaisimmista aluekeskuksista.

Niina-Marika Lahnavik-Hoffren

Niina-Marika Lahnavik-Hoffren

Ketoinen

Niina on kuopiolaisen ravintola King's Crownin yrittäjä ja Ketoinen Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, jonka sukujuuret ovat vahvasti karjalaisessa maaperässä. Karjalaiseen tapaan hän on aktiivinen ja iloinen ikiliikkuja, joka puhuu vahvasti paikallisten kulttuuri- ja makunautintojen puolesta, eikä pelkää tehdä asioita omalla tavallaan.

Niina on tuonut jo vuosikymmenen ajan jazz- ja kulttuurielämyksiä Kuopioon, sekä rakentanut Pohjoismaiden suurimman viljattoman ketoleipomon Koronan kurittaessa ravintolamaailmaa yhdessä yhtiökumppaneidensa kanssa.

Oskari Liimatainen

Oskari Liimatainen

Lataamo

Oskari Liimatainen on Lataamo Groupin Luova johtaja. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus brändi-, design- ja markkinointialalta. Oskari on liiketoimintalähtöinen kokonaisuuksia hallitseva kokemuksellisen markkinoinnin moniottelija, joka hallitsee markkinointiviestinnän koko kaaren aina strategisesta suunnittelusta kohtaamisten rajapintaan saakka. Oskari on työskennellyt muun muassa Aurinkomatkojen, Audin, Fonectan, Hartwallin, Lidlin, L'Oréal, Raision sekä Valion parissa.

Lataamo on Suomen kattavin tapahtuma- ja markkinointitoimisto. Luomme merkityksellisiä tekoja, jotka tuottavat tulosta. Kokonaisvaltainen brändikohtaaminen vaikuttaa sekä mielikuvaan, kokemukseen että kaupallisiin päätöksiin arjessa. Valituissa kanavissa, johdonmukaisesti ja tuloksellisesti.

Pekka Ajanto

Pekka Ajanto

Johdin

Pekka Ajannolla on yli 30 vuoden kokemus FMCG-, retail- ja brändiympäristöistä. Hän on työskennellyt mm. Procter & Gamblella, Batesilla ja GREY-ryhmässä. Tällä hetkellä Pekka toimii markkinointitoimisto Johtimessa myyntijohtajana.

Päivi Salonen

Päivi Salonen

Mall of Tripla

DI Päivi Salonen on Pohjoismaiden parhaan kauppakeskuksen, Mall of Triplan, toimitusjohtaja. Mall of Tripla on kehittänyt ja elävöittänyt kokonaista kaupunginosaa ja toiminut suuntaa näyttävänä roolimallina koko toimialalle. Tripla on todistanut vetovoimaisuutensa kaupan, palveluiden, viihteen ja kulttuurin keskittymänä. Luonnolliset, suuret asiakasvirrat luovat tulevaisuuden kannalta kestävän liiketoimintaympäristön sekä omistajille että vuokralaisille nopeasti kehittyvällä alueella.

Päivi Salonen on pitkän linjan kiinteistöalan ammattilainen. Salonen on ennen Triplaa työskennellyt Ilmarisen kiinteistösijoitusyksikössä lähes 10 vuotta vastaten Helsingin ydinkeskustan merkittävistä kaupallisista kohteista, kuten mm. kauppakeskus Kämp Galleriasta. Salosella on vankka kokemus kaupunkikeskusten kehittämisestä ja hänen ydinosaamistaan on erilaisten kaupallisten tilakonseptien ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Salonen on myös toiminut Triplan hallituksessa lähes alusta saakka. Salosella on selkeä visio toimivista kaupallisista kokonaisuuksista sekä erityistä osaamista asiakastyytyväisyyden kehittämisessä. Salosella on aikaisemmasta työstään kokemusta myös hotelli- ja toimistohankkeista.

Sami Vepsäläinen

Sami Vepsäläinen

Hypercell

Sami Vepsäläinen on Hypercellin operatiivinen johtaja ja yksi yrityksen perustajista ja ollut mukana kehittämässä Hypercellin palvelua ihmisvirtojen mittaamiseen. Sami on perehtynyt käytännön tasolla palvelun toimintaan eri käyttökohteissa, joihin kuuluvat mm. JCDecaux´n digimainosverkosto, Helsingin matkailuelinkeinolle tuotettu reaaliaikaiseen dataan perustuva heatmap, sekä erilaiset toteutukset retail- ketjuille ja kauppakeskuksille.

Aiemmin Sami on toiminut yrittäjänä ja konsulttina tapahtuma-alalla ja hän on vastannut mm. Weekend Festivalin kaltaisten suurtapahtumien markkinoinnista, brändikumppanuuksista ja mediaostoista.

Ville Kolehmainen

Ville Kolehmainen

Iiwari Tracking Solutions

Ville Kolehmainen on visionäärinen kaupallinen ja teollinen sisätilapaikannusratkaisujen kehittäjä, Iiwari Tracking Solutionsin toimitusjohtaja ja yksi yrityksen perustajista. Villellä on pitkä kokemus kaupan alan teknologiaratkaisuista, mm. dataohjatusta myymälähallinnasta, kalliiden laitteiden seurannasta, myymälämuutosten mittaamisesta, jonojen ennakoimisesta sekä myymälä- ja osastokohtaisen suorituskyvyn mittaamisesta.

Iiwari Tracking Solutions on suomalainen startup-yritys, joka tarjoaa UWB-radioteknologiaan perustuvia sisäpaikannuspalveluita. Iiwarin teknologia ja osaaminen perustuvat VTT:n tutkimukseen ja vähittäiskaupan pitkäaikaiseen osaamiseen.

Virva Haltsonen

Virva Haltsonen

Pentagon Design

Virva on kokenut muotoiluajattelun ammattilainen, joka kehittää brändejä, kokemuksia ja palveluita ihmiskeskeisesti yhdessä Pentagon Designin luovien ammattilaisten kanssa.

Hän työskentelee designstrategioiden, brändikehityksen ja visuaalisten systeemien parissa, joissa pakkaukset ovat erityisesti FMCG-yritysten osalta avainmedia. Virvan asiakkaita ovat mm. Fazer, Nokian Renkaat ja Helsingin kaupunki

Virve Arvola

Virve Arvola

Skissi

Virve Arvola on luova ja monipuolinen visuaalisen markkinoinnin asiantuntija, jonka yritys Skissi auttaa kaupan toimijoita löytämään omat vahvuutensa muuttuvassa myynnin kentässä. Vahva tulevaisuusajattelu yhdistyy kaupallisesti arvokkaisiin ideoihin unohtamatta käytännön toteutuksen syvää ymmärtämistä.

What´s Going On In Retail® on rekisteröity tavaramerkki (PRH rekisterinumero 266948).
Merkantics Oy
Kalasataman Trooli
Työpajankatu 9 D
00580 Helsinki\

Tietosuojaseloste
Tietosuojaseloste

Ilmoittaudu tästä